Vrijmetselaar worden?

Om vrijmetselaar te worden moet u tenminste 21 jaar oud zijn, bent u een vrije vrouw van goede naam en voelt u zich aangetrokken door het fenomeen Broederschap.

Als u denkt dat de Vrijmetselarij iets voor u is, maar ook als u nog vragen heeft, dan kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen. Als u uw telefoonnummer invult dan kunnen we ook telefonisch contact met u op nemen.

Vrijmetselaar worden, hoe werkt dat?

Om te beginnen hebt u gesprek met een lid van de loge waar u wilt worden ingewijd. Gezamenlijk wordt onderzocht of de vrijmetselarij iets voor u is. Als u dit voor uzelf positief beantwoordt dan vult u een aanmeld-formulier in.

Na ontvangst van uw aanmelding volgen verschillende gesprekken met verschillende leden van de Loge, doorgaans zijn dat drie gesprekken, waarbij dat soms ook een gesprek is met de zittend voorzitter. In deze gesprekken onderzoekt u uw verwachten van de loge en spelen uw persoonlijke waarden een belangrijk rol. Ook wordt gesproken over ritualen en symbolen, zodat we samen een beeld krijgen of werken met symbolen en ritualen bij u past. In deze periode zult u ook uw autobiografie schrijven. Deze bevat uw levensverhaal en dan met name die gebeurtenissen die u moreel gevormd hebben.
Het schrijven van deze biografie en de gesprekken met vrijmetselaars zijn al deel van uw ontwikkeling en zoektocht als vrijmetselaar.

Dit alles wordt besproken in de werkplaats of door een select groepje van de werkplaats. Het belangrijkste aandachtspunt hierbij is of u in de groep zult passen en of u zich thuis zult voelen in de vrijmetselarij. Als de leden van de loge en u dit alles positief beoordelen dan volgt de daadwerkelijke inwijding.

Dit hele traject neemt gemiddeld zo'n vier tot acht maanden in beslag.

Als u nu denkt 'dit is echt iets voor mij is', maar ook als u nog vragen heeft, dan kunt u via het contactformulier contact met ons opnemen en dan kijken we waar u uw weg als vrijmetselaar kunt starten,

We plaatsen cookies, zo min mogelijk en geanonimiseerd.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver